Sundhed er kommet til at betyde en del for mig.
I en årrække følte jeg mig udmattet, deprimeret, helt energiforladt og ikke mindst var jeg overvægtig. Ikke rasende overvægtig, men alligevel nok til at få følelsen af blodstyrtning, hver gang jeg skulle snørre mine støvler. Det var irriterende! Og så var jeg ryger. Det er jeg egentlig stadig...jeg bliver stadig overfaldet at den mest overvældende trang til at ryge bare lige en' smøg, men ved af erfaring, at der ikke er noget der hedder en' smøg for mig. Det er enten eller. Desværre. Jeg tænker ikke så meget på det i hverdagen, men kaffe og rødvin kan stadig få mig til at længes efter smøgen. I virkeligheden er det en fantastisk følelse ikke længere at være afhængig af stimulanser. Jeg er helt ligeglad med daglig kaffe, rødvin, sukker m.m, men cigaretten spøger stadig. Jeg hader askebærere...har altid gjort det og også synes det var ulækkert at ryge. Det har alligevel ikke fået mig til at stoppe. Inden for de sidste to år har jeg gjort flere forsøg. Bla. købte jeg en rygestopgif , som hjalp mig til første lange rygestop - over 1 år. Så plumpede jeg i igen. Mine bronkier groede til i slim og min stemme blev mere og mere belastet. Så blev jeg influenzasyg og kunne ikke ryge. Bedste anledning kan ikke fås. Nu er jeg helt stoppet! ( syv, ni tretten og alt det der:)
Jeg var, set i bagspejlet, rigtig langt ude. Jeg var helt klart også sukkerafhængig. Hver gang jeg handlede, købte jeg også slik. Rigtig skodslik..små ruller vingummi, som jeg kvalte i bilen hjem. Winerbrød, kager, dårlig chokolade m.m. alt røg ned. Mine mave rumlede og var fuld af luft, og jeg pruttede i et væk.
Det værdste var egentlig ikke alt det fysiske. Det var det faktum, at jeg følte mig helt og aldeles energiforladt, der gjorde udsalget. Jeg tog beslutningen om at lave mine kostvaner om efter Rawpricipperne, som jeg finder meget naturlige. Så meget som muligt af min mad skulle være rå mad i form af frugt, salater og andre grøntsager. Jeg har altid været glad for kød, men spiste det ikke i de første 14 dage overhovedet. Senere er kødet dog blevet en del af min kost igen, dog på et helt andet niveau. At spise kød tilfredsstiller noget i mig.
Jeg tog 14 dage alene afsted til mit hus på Sjælland. Købte kun frugt og grøntsager. Spiste Rawfood i 14 dage og rensede ud! Det var skønt. Jeg ser ikke mig selv som særlig viljestærk eller som en' med stor selvopholdelsesdrift, men det her virkede for mig, og jeg begyndte straks at tabe mig. I løbet af de næste 2 måneder havde jeg tabt 10 kg! 10 kg er bare meget. Jeg var startet på Crosfitt i ugerne før, jeg tog til Sjælland og have været til at par sceancer, men var bare alt for tung i rumpen, slet ikke udholdende, følte mig fed og latterlig..heldigvis var vi mange tykmåsede, der startede samtidig, så jeg kom gennem opstarten. Da jeg kom tilbage fra Sjælland var energien en helt helt anden, og jeg kunne gå til crosfitten med en ganske anden indstilling og fysisk formåen. Min krop taber ikke længere kilo, men der møbleres om og gror muskler frem.
Jeg har fået lagt mig kost sådan an, at jeg spiser frugt om morgenen..mango, melon, kiwi m.m. og ikke mindst bananer. Masser af bananer! Jeg spiser desuden en stor skefuld tahin, som ikke er rawfood, men ristere, malede sesamfrø. De indholder efter sigende en masse kalk og smager fantastisk. Til frokost har jeg råkost med på job - det kan være skivede rødbeder, gulerødder eller anden basis, sammen med tomat, peber, avokado - hvad jeg nu har købt ind i ugen. Dressing til salaten laver jeg af citronsaft, en skefuld tahin, lidt tamari og olivenolie - Det er for tiden min yndlingsdressing og her er jeg ikke fedtet. Olien er vigtig og skal smage godt. Jeg spiser masser af rå kål, uden at få luft i maven vel at mærke. Hjemme fra job spiser jeg mere salat eller frugt, masser af nødder og måske lidt hjemmelavede popcorn. Til aften får jeg igen råkost, evt kød og igen bananer, hvis jeg ikke føler mig mæt. Jeg køber så vidt muligt økologisk og sparer SÅ mange penge på ikke at købe brød, slik, ris, pasta, kaffe, sodavand og ikke mindst ost og andre mælkeprodukter.
Det er mange omlægninger af hverdagen på kort tid, men de var helt nødvendige. Jeg har selvfølgelig stadig et par ulækre laster :-) så som slagterens tynde flæskesvær, som får mine fingre til at hæve vildt op pga. salt mængden. Jeg får også et glas rødvin ind i mellem, et par kartofler, når vi er ude og spise, en bid kage, hvis det er gode ærlige råvarer m.m, men i det store hele betragter jeg mig selv som 70% rawfoodspiser og det er skønt.
kh Trine
Stærkt gået Trine
SvarSletK. H. Kim