Sider

onsdag den 24. januar 2018

Vi er skabt som sociale individer.




Vi mennesker er skabt som sociale individer. Vi mærker os selv i forhold til andre mennesker og ser sider af os selv, ved at spejle os i andre. På den måde trives og næres vi i samspillet med andre. Vi defineres desuden af, hvem vi elsker, og hvem der elsker os. For dem der elsker os, er det totalt ligegyldigt, hvad vi kan og har opnået i livet. Og for dem vi elsker betyder det ligeledes intet for vores kærlighed. Vi kan sagtens være stolte af det, de har opnået, men kærligheden er ikke betinget. 
Et hvert menneske har brug for den betingelsesløse kærlighed. 

Følelsen af ensomhed kan være grufuld og hæmmende. Det kan være svært at bryde ensomheden - det kan føles umuligt, som om, at man allerede er mærket af tilstanden og helt ude af træning med at møde nye mennesker og skabe dybe relationer.  Der er dog ingen grund til at fortvivle, for bare det at erkendelsen er til stede, er første skridt ud af ensomheden. Følelsen af ensomhed har så tydeligt et budskab. Den beskriver en dyb længsel efter at være i en nærende, betingelsesløs kærlighedsrelation. Erkendelsen og længslen er det rene brændstof til handling frem mod et tilfredsstillende liv. Det sker dog ikke af sig selv - det kræver handling og et ordenligt hop ud i det virkelige liv. 

De sociale medier kan godt bruges mod ensomhed. Det bliver dog primært som distraktion og evt. stedet at støve en kæreste op. Men i bund og grund mangles der sansemæssige stimuli for at være en ægte relation. Der mangler øjenkontakten, energiudvekslingen og kemien, det nærende kram, håndtrykket - varmen, fastheden, følelsen af hud mod hud, lyden af den andens stemme, duften fra den anden. Der mangler alt det, som virkelig betyder noget og som kan føles så farligt. 
Hop alligevel ud i det ægte, virkelige liv og bliv ved med at opsøge relationer, venskaber, kærester til du føler, at du er landet tilfredsstillende.  
Skal du have hjælp til at tage springet, så læs mere på:

<3 Trine 

www.trinerosenstand.dk 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar